Boek
Nederlands

Allemaal kaal

Annie M.G. Schmidt (auteur), Fiep Westendorp (illustrator)
+1
Allemaal kaal
×
Allemaal kaal Allemaal kaal
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Floddertje moet van haar moeder naar de kapper. Ze heeft het heel warm, dus laat ze haar haar extra kort knippen. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Allemaal kaal / Annie M.G. Schmidt ; ill. Fiep Westendorp
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Fiep Westendorp
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2005
[28] p. : ill.
ISBN
9789045101859

Besprekingen

Floddertje heeft zin in ijs, maar ze moet naar de kapper van haar moeder. Haar haren zijn veel te lang. Ze moet het maar zo kort mogelijk laten knippen, vindt haar moeder. De kapper knipt Floddertje helemaal kaal. Eerst lachen de andere kinderen haar uit, maar als ze zien hoe heerlijk koel Floddertje het heeft, willen zij ook kaal worden. Dan komt Floddertje op een origineel idee om aan ijs te komen. Een komisch, los uitgegeven verhaal over het beroemde personage Floddertje, oorspronkelijk afkomstig uit de bundel 'Floddertje' uit 1968. Met vrolijke, karakteristieke illustraties in kleur. Kleine, gebonden oblong uitgave met groot lettertype. Vanaf ca. 4 jaar.

Floddertje. Allemaal kaal

Floddertjes haar lijkt wel een vogelnest, meent haar moeder. Daarom stuurt ze haar dochtertje naar de kapper met de mededeling dat hij het zo kort mogelijk moet knippen. Floddertje, boos omdat ze bij dit warme weer geen ijsje krijgt, neemt deze boodschap zeer letterlijk. Zo komt het dat zowel zij als haar hondje Smeerkees het kapsalon fris en kaal verlaten. Aangespoord door het koele gevoel dat zo’n kaal hoofd met zich meebrengt, ondergaan ook alle kinderen in de straat deze scheerbeurt. Samen zetten ze een actie op touw waardoor ze op ludieke wijze toch het begeerde ijsje weten te bemachtigen. ‘Allemaal kaal’ maakt deel uit van het inmiddels klassieke ‘Floddertje’ van Annie M.G. Schmidt. Na meer dan 30 jaar laat dit grappige, fantasierijke verhaaltje, ondersteund door sprekende veelkleurige tekeningen van Fiep Westendorp, zich nog steeds uitstekend voorlezen. Dit kleine, dunne boekje is mede dankzij de lage prijs een schattig hebbeding of een prettig cadeautje voor wie net aan zel…Lees verder

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres enschrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk al…Lees verder op Wikipedia

Suggesties