Boek
Nederlands

Beestenboel

Annie M.G. Schmidt (auteur), Harrie Geelen (illustrator)
Bundel met elf speelse versjes over dieren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Dieren
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Beestenboel
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Harrie Geelen
Taal
Nederlands
Editie
7de dr.
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2006
48 p. : ill.
ISBN
9789045103815 (hardback)

Besprekingen

Bloemlezing in prentenboekvorm met 11 korte en langere dierenversjes van de in 1995 overleden auteur die ook opgenomen zijn in de overzichtsbundel 'Ziezo'. Naast klassiekers als Dikkertje Dap en Sebastiaan zijn ook minder bekende versjes opgenomen. Soms verraadt de woordkeus dat de tekst dateert uit de jaren vijftig wat echter geen afbreuk doet aan de bruikbaarheid. De voortreffelijke illustraties in gouachetechniek in de eigen stijl van de illustrator versterken de subtiele humor van de tekst en bevatten veel grappige details. In de illustraties verschillen soms de kleurnuances van dezelfde items. De omkaderde gouaches van wisselende grootte zijn steeds duidelijk afgescheiden boven of onder de goed leesbare tekst geplaatst. Verzorgde uitgave met een uitnodigende omslagillustratie. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties