Boek
Nederlands

Binnen spelen met Jip en Janneke

Annie M.G. Schmidt (auteur), Fiep Westendorp (illustrator)
+1
Binnen spelen met Jip en Janneke
×
Binnen spelen met Jip en Janneke Binnen spelen met Jip en Janneke
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Dertien verhaaltjes over Jip en Janneke. Ze zijn dol op binnen spelen. Ze spelen schooltje, winkeltje, brandweer, verstoppertje en ze tekenen op muren. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Spelen
Titel
Binnen spelen met Jip en Janneke
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Fiep Westendorp
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2014
41 p. : ill.
ISBN
9789045116877 (hardback)

Besprekingen

Een verzameling van al eerder verschenen verhaaltjes over Jip en Janneke met als thema ‘binnen spelen’. Ze spelen schooltje, winkeltje, brandweer, verstoppertje en blindemannetje, tekenen op muren, varen in een boot, vliegen in een helikopter en puzzelen. Allemaal activiteiten die voor kinderen van deze leeftijd bekend zijn. De opbouw van de verhalen is eenvoudig: ze spelen, er gaat iets mis, ze krijgen ruzie en moeder lost het op. De fantasie van de kinderen om in hun spel een helikopter, boot, brandweerwagen te maken is leuk. De kleurige tekeningen zijn van Fiep Westendorp en geven en mooi aanvullend beeld van de verhalen. Korte, herkenbare verhalen in een klein en handzaam boekje. Om voor te lezen vanaf ca. 3 jaar.

Binnen spelen met Jip en Janneke

Sinds een aantal jaar worden de klassieke boekjes over Jip en Janneke opgesplitst in korte, thematische edities. Zo zijn er vier boekjes gemaakt rond de vier seizoenen en zo is er nu ook 'Binnen spelen met Jip en Janneke', aardig getimed door de uitgeverij, want nu het buiten steeds kouder wordt, moeten we wel iets verzinnen met de kinderen. De thema's die aan bod komen in het boekje zijn zoals steeds laagdrempelig en heel herkenbaar voor het kleuterpubliek. Zo gaan Jip en Janneke aan de slag met pen en papier, tekenen ze op de muren en spelen ze brandweertje. Zoals het kleuters betaamt, wordt er ook stevig ruzie gemaakt. Herkenbaarheid maal twee, Jip en Janneke blijven topkinderen!

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties