Boek
Nederlands

Dierenvrienden

Annie M.G. Schmidt (auteur), Fiep Westendorp (illustrator)
Jip en Janneke zijn dol op dieren. Ze wandelen met Takkie, voeren een vogeltje en kijken hun ogen uit in de dierentuin. Vierkant hardkartonnen prentenboek met illustraties in zwart-wit en verhaaltjes over verschillende dieren. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Dierenvrienden
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Fiep Westendorp
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2015
[14] p. : ill.
ISBN
9789045118178 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen vierkant boekje met zeven vereenvoudigde dierenverhaaltjes over Jip en Janneke. Over een papegaai in een gouden kooi, de zebra en de kameel in de dierentuin, de jonge poesjes van Siepie, een vogeltje op de vensterbank, Jip als bokje en Takkie als hun kind in de kinderwagen. Onlangs verscheen ook 'Het grote De geit van dokter Sanders dierenvoorleesboek'* met de meest geliefde dierenverhalen uit het werk van Annie M.G. Schmidt. Met dit kartonboekje kunnen ook kleintjes van de dierenverhalen genieten. Op de glanzende bladzijden staat de tekst op een gekleurde pagina: een mooie afwisseling met de bekende, karakteristieke illustraties van Fiep Westendorp in zwart-wit. Elk verhaaltje bestaat uit een pagina tekst en een pagina met illustratie, qua lengte is dat goed afgestemd op de doelgroep. Voor de uitvoering met twee afgeronde hoeken geldt dat ook. De tekst en illustraties beginnen en eindigen aan de binnenzijden van het omslag. Daarop staat in zwart-wit, met enkele accenten…Lees verder

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties