Luisterboek
Nederlands

Minoes

+1
Minoes
×
Minoes Minoes
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Als Tibbe, de journalist, in aanraking komt met juffrouw Minoes, is het zoeken naar nieuwtjes voor de krant geen probleem meer. Minoes spreekt en verstaat "kats" omdat ze zelf vroeger een kat is geweest
Onderwerp
Katten
Titel
Minoes / geschreven en voorgelezen door Annie M.G. Schmidt
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2003
3 cd's
ISBN
90-5444-662-5

Andere formaten:

Besprekingen

Het spannende en beroemde boek Minoes van Annie M.G. Schmidt is verfilmd en vanaf december 2001 te zien in de Nederlandse bioscopen. Speciaal voor deze gelegenheid verschijnt dit 3 cd-luisterboek, met de gesproken versie van het originele boek. De verlegen journalist Tibbe wordt bijna ontslagen omdat hij nooit eens wat anders brengt dan 'kattennieuws'. Als hij in aanraking komt met juffrouw Minoes, die vroeger zelf een poes was en nog steeds de 'katse taal' beheerst, ontdekt hij, via de katten-persdienst, heel wat nieuwtjes. Bijzonder is dat Annie M.G. Schmidt zelf het verhaal voorleest. Filmfoto op de omslag.

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia