Boek
Nederlands

Prinsesje Annabel

Prinsesje Annabel is meestal lief en zoet, maar op zaterdag wordt ze woest en baldadig. Het koningspaar roept de hulp in van tovenaar Merijn. Oblong prentenboek met expressieve illustraties in collagetechniek en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Boos zijn, Magie
Titel
Prinsesje Annabel
Auteur
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2008
[24] p. : ill.
ISBN
9789045106137

Besprekingen

Iedereen houdt heel veel van het lieve prinsesje Annabel. Op zaterdag wordt ze evenwel telkens woest en baldadig. Ten einde raad roept het koningspaar tovenaar Merijn ter hulp. Als Annabel ook hem onheus bejegent, verandert hij haar in een egeltje. Dit lange gedicht van Annie M.G Schmidt verscheen eerder in de verzamelbundel 'Ziezo'* en is nu opnieuw uitgegeven ter gelegenheid van de Annie M.G. Schmidtweek. De ritmische tekst op rijm wordt in een aantal tekstblokken over de pagina's verdeeld. De illustraties staan in een vrije schikking rond de tekstblokken in dit kleine boekje in oblongformaat. In waterverf, inkt en ecoline geven de illustraties de opeenvolgende scènes in zachte kleuren weer. Collages en een dynamische compositie accentueren het verwoestende gedrag van het prinsesje. De prenten zijn sober, maar ze bevatten milde humor in een aantal details, zoals de kroontjes, de gebroken huiselijke spullen en de twee nachtegaaltjes. Dit leuke prentenboek geeft dit gedicht op een spe…Lees verder

Over Annie M.G. Schmidt

Anna Maria Geertruida (Annie) Schmidt (Kapelle, 20 mei 1911 – Amsterdam, 21 mei 1995) was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama.

Annie M.G. Schmidt werd in Nederland en Vlaanderen vooral beroemd met kinderboeken als Pluk van de Petteflet (1971) en Abeltje (1953), series kinderverhalen als Jip en Janneke (1952-1957) en kinderversjes als Dikkertje Dap (1950) en Het Beertje Pippeloentje (gebundeld in 1958). Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren.

Levensloop

Annie M.G. Schmidt was de dochter van Johannes Daniël Schmidt, sinds 1909 predikant in Kapelle, en Geertruida Maria Bouhuijs. Ze slaagde in 1930 voor het eindexamen hbs-a aan de Rijks Hoogere Burgersschool te Goes. Ze werkte aanvankelijk a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties