Boek
Nederlands

Een knuffeltje hier, een knuffeltje daar : het allerliefste voorleesboek voor de allerkleinsten

Hans Hagen (auteur), Monique Hagen (auteur), Annie M.G. Schmidt (auteur)
+1
Een knuffeltje hier, een knuffeltje daar : het allerliefste voorleesboek voor de allerkleinsten
×
Een knuffeltje hier, een knuffeltje daar : het allerliefste voorleesboek voor de allerkleinsten Een knuffeltje hier, een knuffeltje daar : het allerliefste voorleesboek voor de allerkleinsten

Een knuffeltje hier, een knuffeltje daar : het allerliefste voorleesboek voor de allerkleinsten

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Bundeling van ruim veertig verhalen, versjes en beeldverhalen voor jonge kinderen. Met bekende figuren als Dikkie Dik, Kikker, Balotje, Muis en ook Jip en Janneke en met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Extra onderwerp
VOO, verhalen
Titel
Een knuffeltje hier, een knuffeltje daar : het allerliefste voorleesboek voor de allerkleinsten / Hans en Monique Hagen, Annie M.G. Schmidt ... [et al.] ; ill. Marit Törnqvist, Fiep Westendorp, Annemarie van Haeringen ... [et al.]
Auteur
Hans Hagen 1955- Monique Hagen 1956- Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Illustrator
Marit Törnqvist Fiep Westendorp Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2013
140 p. : ill.
ISBN
9789025864057 (hardback)

Besprekingen

Deze voorleesbundel bevat ruim veertig verhalen, versjes en beeldverhalen voor jonge kinderen. Een deel ervan is nieuw werk, maar het merendeel verscheen de afgelopen jaren in boeken of bundels. Het gaat om werk van een vijfentwintigtal Nederlandse auteurs en illustratoren. Bekende figuren als Dikkie Dik, Kikker, Balotje, Muis en ook Jip en Janneke zijn van de partij. De klemtoon ligt op dagelijkse belevenissen van kinderen en dieren. De teksten zijn veelal vrolijk en grappig, met herkenbare situaties, zoals jarig zijn, naar de kapper gaan of spelen met vriendjes. Er is veel afwisseling in de teksten en de illustraties. De teksten zijn kleurrijk geïllustreerd, wat zorgt voor een mooie, rustige bladspiegel. Bij elke tekst staat een klokje of zandlopertje dat de geschatte voorleestijd aangeeft. Voorin zit een handige lijst van alle teksten met de titel, die veelal het thema weergeeft, en de voorleestijd in een opvallende kleur. Dat is handig bij het kiezen van een geschikt versje of ver…Lees verder

Een knuffeltje hier, een knuffeltje daar

Een boek dat begint met ‘Liefste’, het alleraardigste gedicht van Hans en Monique Hagen, dat kan toch alleen maar een positief teken zijn! En ja hoor, dit boek beantwoordt ruimschoots aan de verwachtingen.
Noem ze maar op en ze staan erin: Jip en Janneke, Muis, Dikkie Dik, Kleine Ezel, Balotje enzovoort, enzoverder. Verhaaltjes, gedichtjes en zoekplaten wisselen elkaar af, waarbij een zandlopertje telkens de voorleestijd aanduidt. Uiteraard is dat slechts een indicatie, maar toch wel handig, lijkt ons.
Dit ‘allerliefste voorleesboek’ - zoals de ondertitel luidt - is effectief een allerliefst, allerleukst cadeautje voor de allerkleinsten. Alleen jammer van de niet zo aantrekkelijke, ietwat ouderwets aandoende kaft, maar da’s uiteraard een persoonlijke mening.
Gewoon openen dus, dit boek, en genieten met je peuter van deze fijne bloemlezing.

Over Hans Hagen

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaçao, Dubai, Pra…Lees verder op Wikipedia

Suggesties