Niemand zeggen

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
Een jonge Amerikaanse vrouw en haar zoon ontsnappen aan hun gewelddadige man en vader maar blijven bang dat hij hen ooit op het spoor komt.
Titel
Niemand zeggen
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Don't tell
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2016
445 p.
ISBN
9789026139635 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Als Mary Grace Winters, die regelmatig zwaar wordt mishandeld door haar man, een politieagent, met gebroken rug in het ziekenhuis ligt, bedenkt ze dat ze alleen kan ontsnappen door haar dood en die van haar zoontje in scene te zetten. Dat lukt, ze bouwt als Caroline Stewart met Tom een nieuw leven op in Chicago en wordt na een secretaresseopleiding officemanager/secretaresse op Carrington College. Als ze een nieuwe baas krijgt, klikt het direct tussen haar en deze Max. Maar na negen jaar is de auto gevonden waarmee ze verdween en start de politie een nieuw onderzoek naar haar man die door de vondst van de auto per se zijn vrouw wil vinden. Dan lijkt Caroline te worden ingehaald door het verleden. Dit is de goed vertaalde debuutmisdaadroman met een romantische noot van de vroegere scheikundelerares uit Florida. Hoewel in het begin wat te uitgebreid, is het verhaal spannend, met vaak nieuwe wendingen, vrij veel romantiek tussen Caroline en Max, een uitstekende plot met goede subplots en…Lees verder

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties