The sun sister : Electra's story

Lucinda Riley (auteur)

The sun sister : Electra's story

In de reeks:
Genre:
Zeven zussen krijgen na het overlijden van hun rijke adoptiefvader aanwijzingen over hun afkomst. Deel 6 gaat over Electra die van haar grootmoeder hoort dat haar familiegeschiedenis in Kenia begint.
Onderwerp
Liefde, Familie, Identiteit
Titel
The sun sister : Electra's story
Auteur
Lucinda Riley 1966-2021
Taal
Engels
Uitgever
London: Pan Books, 2020
837 p.
ISBN
9781509840151 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Het 6e deel* van The Seven Sisters gaat over Electra, de jongste van de zeven zussen die door miljonair Pa Salt geadopteerd zijn. Electra woont in New York, waar ze een succesvolle carrière als supermodel heeft. Maar achter de façade van glamour en rijkdom gaat een kwetsbare en eenzame jonge vrouw schuil, die zich met drank en drugs op de been houdt. Net zoals haar zusjes, heeft Electra na de dood van Pa Salt ook een brief gekregen met aanwijzingen over haar afkomst, maar die brief is ze kwijt en daarmee is voor haar de kous af. Wanneer ze in contact komt met een bekende burgerrechtenactiviste, die haar biologische grootmoeder zegt te zijn, leert Electra ook meer over haar verleden. Dit meeslepende, ontroerende verhaal beschrijft in mooi levendig proza de locaties en de geschiedenis van het Britse kolonialisme in Kenia en de burgerrechtenbeweging in de VS in de jaren ‘50. Actuele onderwerpen zoals discriminatie, racisme en verslaving worden belicht. Achter in het boek een inleiding op…Lees verder

Over Lucinda Riley

CC BY 4.0 - Foto van/door Unnamed photographer for Cappelen Damm publishers, Oslo

Lucinda Riley, pseudoniem van Lucinda Edmonds (Lisburn, 16 februari 1966 – Drumbeg, 11 juni 2021) was een Noord-Iers schrijfster van historische fictie en een actrice. In 2016 kocht de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis de televisierechten van haar zeven romans uit de serie De Zeven Zussen.

Leven

Lucinda Riley, die dramaturgie studeerde, had in haar jeugd een carrière als theater- en televisieactrice. Ze had veel gereisd, vooral in het Verre Oosten. Na op 22-jarige leeftijd aan klierkoorts te hebben geleden, begon ze te schrijven en publiceerde haar eerste roman twee jaar later. Riley schreef haar eerste acht romans, waarmee ze in 1992 begon, onder haar geboortenaam Lucinda Edmonds. Daarna gebruikte ze het pseudoniem Lucinda Riley. Vanaf 2013 schreef ze aan de serie De Zeven Zussen. Van deze reeks zijn wereldwijd al zo'n 30 miljoen boeken verkocht.

Lucinda Riley woonde, met haar man en vijf …Lees verder op Wikipedia