Boek
Nederlands

Kerstverhalen

Mariska Hammerstein (samensteller), Anne Takens (auteur), Imme Dros (auteur)
Bundel met bijna veertig verhalen voor rond de kersttijd. Oude en nieuwe verhalen, levensecht en sprookjesachtig. Met vele kleurige illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 10 jaar.
Titel
Kerstverhalen / samenst. Mariska Hammerstein ; tekst Anne Takens, Imme Dros, Annie M.G. Schmidt ... [et al.]
Samensteller
Mariska Hammerstein
Auteur
Anne Takens Imme Dros Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2013
250 p. : ill.
ISBN
9789021672366 (hardback)

Besprekingen

De achterflap van Kerstverhalen belooft een voorleesbundel vol verrassende verhalen voor rond de kersttijd. Toch is de keuze voor deze nogal klassieke kerstverhalen niet echt verrassend te noemen.
Kerstmis, dat betekent zeemzoete verhalen over vrede op aarde, de kerstgedachte, liefde en licht, brave kinderen en gezelligheid — en dat is precies wat dit lijvige hardcoverboek je biedt: 33 verhalen om voor te lezen bij de kerstboom. Het boek opent met het klassieke Bijbelse kerstverhaal, maar bevat ook hedendaagse, brave verhaaltjes over kinderen van nu die de spelconsole opbergen om moeder te helpen met het kerstdiner.
We vinden verhalen van grote auteurs als Astrid Lindgren, Annie M.G. Schmidt , Hans Andreus en Arnold Lobel. De keuze voor deze klassiekers over Jip en Janneke, Pipi, Kikker en Pad, en Scrooge ligt voor de hand. Uiteraard kan de verkorte versie van Charles Dickens A Christmas Carol niet ontbreken. Toch bevat het boek ook een aantal minder bekende sp…Lees verder
Een verhalenbundel met 38 verhalen rond het thema Kerst. Een aantal verhalen gaat over het traditionele kerstverhaal en daaraan gerelateerde thema’s vanuit een christelijke achtergrond. Hierbij is ook aandacht voor het feest in verschillende landen en tijden. Andere verhalen hebben ook met Kerstmis te maken, maar gaan meer over het feest, de sfeer, versiering en de omgang van mensen met elkaar. De verhalen zijn door verschillende auteurs en illustratoren geschreven en geïllustreerd. De lay-out is plezierig door de ruime bladspiegel en het gebruik van vele kleurige illustraties. In de inhoudsopgave zijn de verhalen ingedeeld in vier leeftijdsgroepen, vanaf 4, 6, 8 en 10 jaar. Ze staan in het boek niet geordend per leeftijdsgroep. Een mooi en sfeervol boek met kerstverhalen om voor te lezen of om zelf te lezen. Vanaf ca. 4 t/m 10 jaar.

Kerstverhalen

Deze dikke voorleesbundel bevat kerstverhalen die geschikt zijn voor lezertjes en luisteraars tussen vier en tien jaar. (In de inhoudstafel kan je zien hoe ze over het boek verdeeld zijn.) De verhalen, van tientallen auteurs, zijn levensecht of sprookjesachtig, grappig of droevig. Hier en daar is er ook een gedicht, altijd met Kerstmis als thema. Voor ieder wat wils, maar over het algemeen zijn de verhalen erg traditioneel en klassiek. De illustraties zijn van ook van verschillende illustratoren. Er is afwisseling maar meestal komen ze nogal oubollig over. Het is een prijzig boek en de kwaliteit van het papier laat te wensen over.

Suggesties