Boek
Nederlands

Ouder worden is een kunst

Miel Dekeyser (auteur)

Ouder worden is een kunst

Beschouwingen over het ouder worden en de verschillende mogelijkheden om met ouderdom om te gaan.
Titel
Ouder worden is een kunst
Auteur
Miel Dekeyser
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: The House of Books, 2002
286 p.
ISBN
90-443-0456-9

Besprekingen

De bekende Vlaamse radio-reporter en Amerika-kenner gaat in 1992, op zestigjarige leeftijd, in verband met gezondheidsproblemen met pensioen. Zijn toekomst ervaart hij dan als een zwart gat. Hij gaat lezen: De Beauvoir, Cicero en anderen die over ouderdom hebben geschreven. Dan gaat hij op zoek naar oudere bekende Vlamingen (BV's). Daarna bezoekt hij ook bejaardeninstellingen. En hij ervaart dat er net zoveel mogelijkheden om om te gaan met het ouder worden zijn als mensen. Ondertussen heeft de auteur andere boeken geschreven (onder andere 'De media, een pretpark', 2000*), heeft hij een tv-programma gehad (De keuze van Dekeyser) en is zijn zwarte gat niet meer zo'n bedreiging. Een boek voor een breed publiek, want vroeg of laat krijgen we hier allemaal mee te maken en dit boek is bijzonder vlot geschreven op een wat badinerende toon.

Over Miel Dekeyser

Emiel Dekeyser (Leuven, 11 februari 1932 – aldaar, 15 januari 2017) was een Vlaamse journalist voor BRT, later de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie.

Loopbaan

Na zijn middelbare studies ging Dekeyser richting KU Leuven waar hij licentiaat werd in de Germaanse talen. Vervolgens werd hij leraar Nederlands, Duits en Engels.

In 1960 kwam hij in dienst bij de VRT, waar hij zowel voor de radio als de televisie werkte. Zijn eerste opdrachten waren veeleer in de sector ontspanning om vanaf 1967 journalist te worden. Zijn aandacht ging vooral naar de Verenigde Staten en Groot-Brittannië en hij was onder meer oorlogscorrespondent in Vietnam en Cambodja. Tijdens die loopbaan had hij interviews met Amerikaanse en Britse leiders zoals de presidenten George H.W. Bush, George W. Bush, Ronald Reagan en Margaret Thatcher.

Op het tweede kanaal Canvas presenteerde hij De Keuze van Dekeyser, dat doorliep tot na zijn pens…Lees verder op Wikipedia