Boek
Nederlands

Vaarwel welvaart : méér werken voor minder geld?

Miel Dekeyser (auteur)
+1
Vaarwel welvaart : méér werken voor minder geld?
×
Vaarwel welvaart : méér werken voor minder geld? Vaarwel welvaart : méér werken voor minder geld?

Vaarwel welvaart : méér werken voor minder geld?

Oproep aan Europese landen om in te spelen op de veranderende economische verhoudingen, onder andere de uitbesteding van productie naar lagelonenlanden, de komst van goedkope arbeidskrachten uit Oost-Europa en de opkomende Aziatische economiee͏̈n.
Onderwerp
EU ; economie
Titel
Vaarwel welvaart : méér werken voor minder geld?
Auteur
Miel Dekeyser
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2006
240 p.
ISBN
90-443-1503-X

Besprekingen

Dit boek houdt een pleidooi om in Europa in het algemeen en in België in het bijzonder acties te ondernemen om goed om te gaan met de veranderende economische verhoudingen. Te denken valt daarbij aan de uitbesteding van productie naar lagelonenlanden en de goedkope arbeidskrachten uit zich ontwikkelende landen als Polen en Roemenië. De Europese landen kampen met werkloosheid en onvervulde vacatures. De verhoudingen veranderen en wij - de potentiële en actieve werknemers én werkgevers - moeten hierop een antwoord vinden. De Belgische auteur is radioredacteur, maakte televisiedocumentaires en schreef essays. Vanuit zijn brede achtergrond spreekt hij met ministers, professoren en arbeiders en komt met ingrijpende en simpele antwoorden. Een leuk lezend en boeiend boek voor iedereen die begaan is met zijn eigen toekomst of die van zijn land. Voor iedereen die geïnteresseerd is in economisch en politiek nieuws en hierover door wil denken.

Over Miel Dekeyser

Emiel Dekeyser (Leuven, 11 februari 1932 – aldaar, 15 januari 2017) was een Vlaamse journalist voor BRT, later de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie.

Loopbaan

Na zijn middelbare studies ging Dekeyser richting KU Leuven waar hij licentiaat werd in de Germaanse talen. Vervolgens werd hij leraar Nederlands, Duits en Engels.

In 1960 kwam hij in dienst bij de VRT, waar hij zowel voor de radio als de televisie werkte. Zijn eerste opdrachten waren veeleer in de sector ontspanning om vanaf 1967 journalist te worden. Zijn aandacht ging vooral naar de Verenigde Staten en Groot-Brittannië en hij was onder meer oorlogscorrespondent in Vietnam en Cambodja. Tijdens die loopbaan had hij interviews met Amerikaanse en Britse leiders zoals de presidenten George H.W. Bush, George W. Bush, Ronald Reagan en Margaret Thatcher.

Op het tweede kanaal Canvas presenteerde hij De Keuze van Dekeyser, dat doorliep tot na zijn pens…Lees verder op Wikipedia