E-boek
Nederlands

Het diepe Zuiden : vier seizoenen op tweebaanswegen

Paul Theroux (auteur), Miebeth van Horn (vertaler), Steve McCurry (fotograaf)
+1
Het diepe Zuiden : vier seizoenen op tweebaanswegen
×
Het diepe Zuiden : vier seizoenen op tweebaanswegen Het diepe Zuiden : vier seizoenen op tweebaanswegen

Het diepe Zuiden : vier seizoenen op tweebaanswegen

Genre:
Het Zuiden van de Verenigde Staten is een gebied met twee gezichten: er wonen de vriendelijkste en meest gastvrije mensen van Amerika. Men hecht er het meest aan traditie, er wordt hard gewerkt, en met succes. Maar racisme ligt hier vaak nog aan de oppervlakte en het contrast tussen arm en rijk is groter dan in de rest van het land. De band met het land is intens: ondanks natuurgeweld – overstromi
Titel
Het diepe Zuiden : vier seizoenen op tweebaanswegen
Auteur
Paul Theroux
Vertaler
Miebeth van Horn
Fotograaf
Steve McCurry
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Deep south
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2016
1 digitaal bestand
ISBN
9789045030524
CloudLibrary
3kbp9z9

Andere formaten:

Over Paul Theroux

CC BY 3.0 - Foto van/door Ramnarasimhan

Paul Edward Theroux (Medford (Massachusetts), 10 april 1941) is een Amerikaans schrijver van reisverhalen en romans. Zijn bekendste werk is The Great Railway Bazaar (1975), een verhaal over een treinreis vanuit Groot-Brittannië door West- en Oost-Europa en Azië tot aan Japan en weer terug. Naast reisboeken schrijft hij fictie. Een bekende roman is The Mosquito Coast die werd verfilmd.

Levensloop

Theroux groeide op in zijn geboorteplaats in een katholiek gezin met zeven kinderen. Zijn vader was van Frans-Canadese en zijn moeder van Italiaanse afkomst.
In 1959 slaagde hij voor de middelbare school, waarop hij ging studeren aan de Universiteit van Maine. Daar was hij actief in de beweging tegen de Vietnamoorlog. Voor het beëindigen van de opleiding stapte hij over naar de Universiteit van Massachusetts, waar hij schrijflessen volgde. In 1963 studeerde Theroux af met een "Bachelor of Arts degree".
Aan de uni…Lees verder op Wikipedia