Twee werkloze horlogeverkopers, veertigers en digibeet, worden aangenomen als stagiairs bij Google.
Onderwerp
Google
Titel
The internship
Regisseur
Shawn Levy
Componist
Christophe Beck
Acteur
Vince Vaughn Owen Wilson
Taal
Engels
Uitgever
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 115 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626064121

Besprekingen

Amerikaanse komedie uit 2013 van Shawn Levy (Real steel; Night at the museum) met Vince Vaughn en Owen Wilson (Wedding crashers). Billy en Nick zijn horlogeverkopers van in de veertig die hun baan kwijt raken omdat bijna niemand meer een horloge koopt. Ze zijn volstrekt digibeet, maar door te bluffen weten ze een plek te krijgen als stagiairs bij Google. Samen met hun team, dat verder uit jonge studenten bestaat, moeten ze strijden voor een baan bij het bedrijf. De film is gemaakt met medewerking van Google. Anton Slotboom (Algemeen Dagblad 11-7-'13) noemt het een frisse, maar voorspelbare zomerkomedie, niet vernieuwend, maar dankzij het goed op elkaar ingespeelde duo 'prima te behappen'. Mike Peek (Parool 10-7-'13) concludeert: 'Hollywood en Google dragen min of meer dezelfde boodschap uit: geloof in jezelf, werk hard en al je dromen komen uit. Beetje zoetig. Beetje braaf. The internship is bij lange na niet zo scherp als Wedding crashers, maar probeert dat ook niet zijn. Dit is een …Lees verder

Over Shawn Levy

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mikhail Popov

Shawn Levy (Montreal, 1968) is een Canadees/Amerikaans acteur, filmregisseur, filmproducent en scenarioschrijver.

Levy is ook actief onder de namen Sean Levy en Shaun Levy.

Biografie

Levy heeft als tiener zijn opleiding gevolgd op de St George’s High School in Montreal en later op de Stagedoor Manor in New York. Op twintigjarige leeftijd haalde hij zijn diploma op Yale-universiteit. Hierna verhuisde hij naar Los Angeles om zich te vestigen als acteur.

Levy begon in 1986 met acteren in de film Miles to Go.... Hierna heeft hij nog meerdere rollen gespeeld in films en televisieseries zoals Tour of Duty (1989-1990), Beverly Hills, 90210 (1993), Made in America (1993), Big Fat Liar (2002) en Night at the Museum: Battle of the Smithsonian (2009).

Levy begon in 1997 met regisseren met de film Just in Time. Hierna heeft hij nog meerd…Lees verder op Wikipedia