De jonge Jamie, die dode mensen kan zien, wordt door verschillende personen voor hun karretje gespannen waardoor hij te maken krijgt met het Kwaad.
Titel
Later
Auteur
Stephen King 1947-
Taal
Engels
Uitgever
London: Titan Books, © 2021
264 p.
ISBN
9781789096491 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Als de paranormaal begaafde Jamie 22 jaar is, blikt hij terug op episoden uit zijn leven tussen 6 en 15 jaar. Bijzonder is dat hij in staat is overleden mensen te zien en gedurende ongeveer een week met hen te praten, daarna vervagen ze. De vriendin van zijn single moeder (literair agente), die een corrupte rechercheur is, weet hem voor haar karretje te spannen en overleden criminelen hun geheimen af te troggelen. Daarbij gaat iets mis: een van de doden volgt Jamie. Een oude buurman suggereert dat Jamie is besmet door een demon en raadt hem aan om het Ritueel van Chüd (bekend uit Kings eerdere ‘It’) te doen: zo krijgt hij zeggenschap over het Kwaad. Een niet erg griezelig horrorverhaal van de hier routineuze meesterverteller die makkelijk in de huid van een jongetje kruipt. Jamie is lief en wereldwijs en spreekt de lezer als ik-figuur regelmatig direct aan. VN Thriller van het Jaar 2021.

Over Stephen King

CC BY 2.0 - Foto van/door Pinguino Kolb

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaans schrijver van onder meer horror- en sciencefictionverhalen en thrillers. Zijn boeken komen voor op lijsten van bestverkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie.

De verhalen van King gaan vaak over onopvallende personages die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties. Hij schrijft ook meer literair werk, zoals The Body, later verfilmd als Stand by me, maar ook Rita Hayworth and Shawshank Redemption en The Green Mile, later bekend geworden als films onder de titels The Shawshank Redemption en The Green Mile. Ook The Stand werd na de uitgave van de onverkorte versie verfilmd tot een miniserie (met Gary Sinise en Molly Ringwald in de hoofdrollen).

Biografie

King werd geboren op 21 september 1947 als zoon van Donald en Nellie Ruth Pillsbury-King. Toen hij nog jong was, verliet zijn va…Lees verder op Wikipedia