Knipserboekjes

/

Knipserboekjes? Ja! Ook voor de allerkleinste kindjes heeft de bibliotheek al boekjes. 

Knisperboekjes zijn stoffen boekjes waarvan de pagina's een knisperend geluid maken. Wanneer baby's het geluid horen als ze een pagina vastgrijpen van een knisperboekje, laten ze het niet meer los!

Peuterboeken

/

Ontdek onze peuterboekjes voor kinderen van 2 tot 3 jaar! 

Prentenboeken

prentenboeken

Voor kinderen van 3-5 jaar hebben we een uitgebreide collectie prentenboeken. 

 

Voorleesboeken

voorleesboeken

Voorlezen is een feest voor zowel jong als oud. Kies één van onze voorleesboeken of sprookjesboeken en beleef samen de mooiste en gekste avonturen. 

Kamishibai

/

Voorlezen wordt nog leuker met een Kamishibai!

Wat is het?

Een Japans verteltheater! 

Verteltassen

/

Leen één van onze kleurrijke of beestige verteltassen uit. Je kan er leuke prentenboeken in vinden om voor te lezen!

 

Boekstart

Alle baby’s van 6 maanden krijgen een boekenpakketje als ze op consultatie komen bij Kind en Gezin te Grobbendonk (Astridplein 11). Het project “Boekstart”, dat uitgedokterd werd door “Iedereen Leest” en gefinancierd wordt door de bib van Grobbendonk, wil jonge ouders samen met hun kleine kinderen laten genieten van boeken.

Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken immers taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren… Het is niet alleen goed voor de taalontwikkeling van je kinderen, het zorgt ook voor een hechte band tussen jou en je kinderen!